Pengenalan

Keliru tentang akaun Sijil e Perolehan dan MOF? Biar saya jelaskan perbezaan antara mereka. Hari ini, saya akan cuba menerangkan dua jenis pendaftaran dan cara ia boleh memberi manfaat kepada perniagaan. Masih terdapat banyak kekeliruan di sekitar kedua-dua akaun ini jadi mudah-mudahan, ini akan membantu menjelaskan perkara ini. Kegagalan mendaftar dengan betul untuk tender kerajaan boleh mengakibatkan kerugian besar untuk perniagaan anda. Itulah sebabnya penting untuk memahami perbezaan dan pastikan anda mengikuti semua langkah yang diperlukan dengan betul.

Akaun asas Eperolehan

Pembekal Malaysia boleh memanfaatkan akaun eperolehan asas untuk menjalankan perniagaan dengan jabatan kerajaan persekutuan untuk barangan dan perkhidmatan bernilai sehingga RM20,000.00 menggunakan sistem pembelian terus. Sistem eperolehan ini menggabungkan ciri katalog yang akan membantu perniagaan anda menghebahkan produk dan perkhidmatannya. Hanya daftar dengan ID Log Masuk dan kata laluan di portal eperolehan Malaysia untuk mula menggunakan alat berharga ini.

Syarikat yang ingin mendaftar akaun asas di platform eperolehan juga perlu mendapatkan sijil digital supaya boleh menghantar dan mengesahkan pesanan daripada kerajaan secara elektronik. Sistem eperolehan menyediakan cara mudah untuk semua orang melakukan ini dengan selamat dalam talian.Untuk akaun asas, eperolehan Malaysia tidak mengeluarkan sijil pendaftaran.

Akaun MOF

Syarikat yang ingin terlibat dalam transaksi perniagaan dengan Kerajaan perlu mendaftar untuk Akaun MOF. Pendaftaran memerlukan pelanggan untuk memilih kod bidang tertentu . Akaun MOF ini tidak menghadkan nilai tender yang ingin disertai oleh syarikat.

Semua perniagaan, pertubuhan, koperasi dan persatuan dikehendaki berdaftar secara rasmi dengan agensi kerajaan yang berkaitan untuk mematuhi undang-undang semasa. Sebagai contoh, syarikat yang berpangkalan di Sarawak mesti mendaftar dengan kedua-dua Lembaga Hasil Dalam Negeri dan Pihak PBT.

Kesimpulan

Jika anda memerlukan maklumat lanjut, sila hubungi pegawai kami di 013-800 3100. Anda juga boleh mengisi borang permohonan dan kami akan menghubungi anda dengan segera . Jangan risau tentang proses pendaftaran, kami akan uruskan semuanya untuk anda. Tidak perlu ke MOF Putrajaya, serahkan kepada kami , dan tunggu sijil MOF anda. Mudah dan cepat!

Sila klik untuk chat
Perlu bantuan?
Perlu bantuan?
Salam. Saya Amira, boleh saya bantu