Pengenalan

Permohonan lesen kewangan gagal?. Hari ini saya akan bercakap tentang bagaimana anda boleh mendapatkan lesen kewangan MOF anda dengan cara yang lebih lancar. Anda tidak perlu risau jika permohonan anda ditolak tanpa alasan yang kukuh. Setiaurus.my akan memberikan bantuan untuk anda.

Dokumen Sokongan

Mempunyai semua dokumen yang diperlukan adalah penting untuk permohonan lesen kewangan MOF anda. Ini termasuk SSM, penyata bank syarikat, dan salinan kad pengenalan setiap pengarah dan pekerja. Jika anda kekurangan beberapa dokumen yang diminta maka terdapat kemungkinan permohonan anda ditolak.Berikut ialah beberapa punca penolakan yang mungkin dihadapi oleh pegawai MOF semasa mengesahkan dokumen anda:

·         SSM telah tamat tempoh

·         Penyata akaun kurang daripada RM2500.00

·         Menggunakan penyata akaun simpanan/milik sendiri

·         Tiada perjanjian sewa premis

Kemaskini Maklumat

Mengemas kini tarikh SSM anda adalah sangat penting dan mesti diperbaharui apabila tamat tempoh. Kegagalan untuk mengemas kini maklumat perniagaan boleh membawa kepada penolakan pendaftaran MOF, jadi anda perlu buat pembaharuan dengan SSM terlebih dahulu jika SSM anda telah tamat tempoh. Sebarang kekurangan RM2500.00 pada penyata akaun akan ditolak oleh pegawai MOF kerana ia adalah wajib untuk mengekalkan baki semasa sebanyak RM2500.00 apabila memohon lesen kewangan MOF. Syarikat biasanya menggunakan akaun bank peribadi untuk proses permohonan. Adalah penting untuk diambil perhatian bahawa akaun simpanan peribadi tidak dibenarkan dalam permohonan MOF ini.

Untuk memohon lesen kewangan MOF, anda mesti menyerahkan perjanjian sewa anda (dicop oleh LHDN) kepada kami bagi yang menggunakan alamat pejabat. Sebaliknya, jika premis itu kepunyaan hak milik anda, boleh berikan salinan geran sahaja untuk pihak kami mula memproses permohonan anda

 

Kesimpulan

Jangan risau, anda akan dihubungi pegawai kami selepas dokumen selesai disemak. Jangan ragu untuk menghubungi kami melalui e-mail, telefon atau Whatsapp jika anda memerlukan jawapan pantas. Anda sentiasa boleh mendapatkan kemas kini mengenai permohonan lesen kewangan anda dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) menggunakan kaedah ini juga. Jangan risau jika dokumen anda tidak lengkap, hanya hubungi pasukan kami di 013-8003100 dan kami akan membantu anda menjelaskan perkara lain yang perlu anda sediakan. Ia begitu mudah dan apatah lagi memudahkan. Jadi tunggu apa lagi, hubungi Setiaurus.my hari ini!

permohonan lesen kewangan gagal

Sila klik untuk chat
Perlu bantuan?
Perlu bantuan?
Salam. Saya Amira, boleh saya bantu