Pengenalan

Memasarkan produk dan perkhidmatan adalah bahagian penting dalam mengendalikan mana-mana perniagaan, tetapi ia boleh menjadi satu proses yang merumitkan. Terdapat banyak kaedah berbeza yang tersedia untuk membantu dalam promosi tawaran syarikat anda. Bergantung pada jenis perniagaan, terdapat pelbagai taktik dan strategi yang boleh membantu anda mencapai sasaran anda. Menjalankan perniagaan dengan Kerajaan Malaysia dan agensinya adalah strategi pemasaran yang sangat menguntungkan yang sering diabaikan. Walaupun sesetengah daripada kita mungkin sudah berpengetahuan tentang perkara ini, ia patut disebut bagi mereka yang mungkin tidak begitu arif. Sebelum anda boleh mula menjalankan sebarang perniagaan dengan kerajaan, adalah wajib untuk mendaftar sijil MOF dengan Kementerian Kewangan Malaysia. Sijil kewangan ini penting untuk memulakan sebarang urusan dengan agensi kerajaan.

Kelebihan mendaftarkan perniagaan anda dengan Kementerian Kewangan Malaysia

  1. Kerajaan Malaysia dan agensi masing-masing menyediakan peluang besar kepada perniaga untuk menjual produk dan perkhidmatan mereka. Ini adalah cara terbaik untuk mengembangkan jangkauan anda dan meningkatkan pangkalan pelanggan anda.

  2. e Perolehan ialah cara yang berkesan untuk memasarkan perkhidmatan dengan mudah dan cekap. Ia melibatkan proses pembidaan untuk tender dan projek dalam talian, menyediakan pendekatan yang sistematik tanpa banyak kerumitan.

  3. MOF menawarkan latihan dan bimbingan berterusan kepada usahawan yang ingin memanfaatkan sumber tersebut.

  4. Setelah mendapat pengiktirafan Kementerian Kewangan Malaysia, syarikat anda kini lebih bernilai dengan faedah tambahan yang diberikan ini.

  5. Usahawan Bumiputera mempunyai keupayaan untuk menerima pengiktirafan Taraf Bumiputera apabila mereka memohon lesen MOF mereka. Ini memberi nilai lebih kepada perniagaan mereka dan memberikan kelebihan unik yang tidak akan dapat dimanfaatkan oleh usahawan lain.

Kesimpulan

Menubuhkan perniagaan di Malaysia adalah satu tugas yang mudah. Apa yang anda perlu lakukan ialah pergi ke SSM terdekat dan memohon untuk menubuhkan syarikat. Tetapi proses seterusnya ialah memohon Sijil Kewangan MOF. Proses ini kadang kala agak merumitkan dan memakan masa . Elakkan kerumitan dan kesilapan dengan menyerahkan permohonan lesen MOF anda kepada kami di Setiaurus.my. Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi talian hotline kami di 013-800 3100 atau hantarkan e-mel ke admin@setiaurus.my. Kami sedia membantu! Dengan mengisi Borang Permohonan, di sini, permohonan Sijil kewangan MOF anda akan lebih dan cekap. Kami sentiasa berdedikasi untuk memberikan anda penyelesaian sebaik yang mungkin.

Sila klik untuk chat
Perlu bantuan?
Perlu bantuan?
Salam. Saya Amira, boleh saya bantu